NVM-mondhygiënisten is dé beroepsvereniging van mondhygiënisten in Nederland

Over NVM-mondhygiënisten

Deze website is gemaakt door NVM-mondhygiënisten, oftewel Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten, dé beroepsvereniging van mondhygiënisten in Nederland. De circa 4.100 bij NVM-mondhygiënisten aangesloten mondhygiënisten werken volgens de professionele standaard en onderschrijven de gedragscode voor mondhygiënisten. Voor goede zorg en voorlichting ben je bij een NVM-mondhygiënist dus aan het juiste adres.

Wettelijk geregeld
Het beroep mondhygiënist is wettelijk geregeld in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Deze wet beschrijft het deskundigheidsgebied en de opleidingseisen. Het is voor jou van belang, dat deze wet de kwaliteit van de beroepsuitoefening bevordert en bewaakt en je beschermt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen.

Geregistreerd-mondhygiënist
Vanaf juli 2020 is er een tijdelijke wettelijke aanpassing met betrekking tot de zelfstandige bevoegdheid van mondhygiënisten. Mondhygiënisten die gebruik gaan maken van deze tijdelijke zelfstandige bevoegdheid moeten zich inschrijven in het tijdelijke BIG-register en voeren de titel ‘geregistreerd-mondhygiënist’. De geregistreerd-mondhygiënist heeft geen opdracht van een tandarts meer nodig voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto of het behandelen van een klein gaatje. Voor de behandelingen die buiten de deskundigheid van de mondhygiënist* vallen, zal de mondhygiënist je doorverwijzen naar de tandarts of een andere zorgverlener.

* Waar mondhygiënist wordt vermeld, wordt ook de geregistreerd-mondhygiënist bedoeld.

Contactgegevens
NVM-mondhygiënisten
Groenewoudsedijk 40
3528 BK Utrecht
T: 030 – 657 10 13
E: bureau@mondhygienisten.nl