Bij een gezond lijf hoort een gezonde mond en andersom. Je gezondheid is zeker in deze tijd heel belangrijk. Daar hoort ook een gezonde mond bij.
Poets 2x per dag je tanden en reinig ook tussen je tanden en kiezen met rager of stoker. Bezoek je mondhygiënist regelmatig. Ook nu in coronatijd.
Er wordt in de mondzorg gewerkt met een streng hygiëneprotocol (de Leidraad Mondzorg Corona).

19 oktober 2021

Mondgezondheid thuiswonende kwetsbare ouderen moet beter

De mond wordt bij het ouder worden steeds kwetsbaarder, terwijl dagelijkse verzorging steeds minder vanzelfsprekend wordt. Bijvoorbeeld door fysieke of cognitieve achteruitgang. Dit gebrek aan goede zorg leidt regelmatig tot problemen in de mond en daardoor een minder goede kwaliteit van leven.

Stichting De Mond Niet Vergeten!, een initiatief van KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT, heeft als doel de mondgezondheid van thuiswonende kwetsbare ouderen te bevorderen. Dit doen we onder meer door mantelzorgers bewust te maken van het belang van een gezonde mond bij kwetsbare ouderen.

Het gloednieuwe magazine van De Mond Niet Vergeten! staat vol informatie, ervaringen en praktische tips voor ouderen en mantelzorgers. Download het magazine ↓