Dit nieuwsbericht is langer dan 12 maanden geleden gepubliceerd. De informatie kan verouderd zijn. Bekijk ons nieuwsoverzicht voor actualiteiten.

woensdag 26 september 2018

Mondhygiënist Janneke Scheerman promoveert aan Universiteit van Amsterdam

Mondhygiënist Janneke Scheerman heeft zojuist haar proefschrift ‘The White Teeth App. The Development and Evaluation of a Smartphone App for Promoting Oral Health Behavior and Oral Hygiene in Adolescent Orthodontic Patients.’ succesvol verdedigd in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Janneke ontwikkelde en evalueerde de app WitGebit volgens het Intervention Mapping-protocol. Het doel van de app is het bevorderen van de mondhygiëne en het mondgezondheidsgedrag bij 12- tot 16-jarige jongeren met een beugel. De app verstrekt informatie over gezondheidsrisico’s, persoonlijk advies en korte instructievideo’s, en begeleidt de jongeren bij het opstellen van doelen en het uitvoeren van de dagelijkse mondverzorging.

Van harte gefeliciteerd dr. Janneke Scheerman namens NVM-mondhygiënisten!

Een samenvatting van haar proefschrift is te bekijken via: http://www.uva.nl/content/evenementen/promoties/2018/09/witgebit-app-voor-beugeldragende-jongeren.html

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl