Wat kan de mondhygiënist voor jou betekenen?

Waarom een bezoek aan de mondhygiënist?

Een leven lang een gezonde, frisse mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je je mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. De mondhygiënist, dé professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van jouw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!

Regelmatig onderhoud

Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend, ontstoken tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Iedereen kan rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht. Ook als je gaatjes (cariës) hebt of last hebt van een slechte adem, kan de mondhygiënist uitkomst bieden. Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Of liever nog, dat je samen met de mondhygiënist de aandoeningen voor bent met regelmatig onderhoud. Preventieve mondzorg dus.

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist richt zich primair op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen door:

 

Mondzorg aan huis

Normaliter bezoek je een mondhygiënist in de praktijk, maar in bijzondere gevallen kan de mondhygiënist ook bij een oudere en/of kwetsbare patiënt aan huis komen. Speciaal voor mensen die moeilijk ter been zijn of een slechte gezondheid hebben, hebben mondhygiënisten ook de mogelijkheid aan huis te behandelen. Zoek je in je omgeving zo’n mondhygiënist, kijk dan eens op de website van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie. Of bel met het bureau van NVM-mondhygiënisten (030-6571013), dan krijg je informatie over een mondhygiënist zo dicht mogelijk bij jou in de buurt.

NVM-mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 10 13
E bureau@mondhygienisten.nl